BLOG

  • Cesta z města | BLOG

    5. 3. 2019

    Webové stránky jsou v rekonstrukci, děkujeme za pochopení.

    "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."


Aktuální výstava

Afrika ještě žije…


Nemá to být alarmující název výstavy, spíše vyjádření naděje, že se něco daří a dá se zachránit. Když jsem byl předloni na cestě po Botswaně, získal jsem po všech těch zprávách šířících se mediálním světem a které mluví o vyvražďování slonů, nosorožců, ale i dalších trofejních zvířat alespoň na chvilku pocit naděje.
Botswanská vláda je v tom nejlepším slova smyslu osvícenecká. Snaží se vychovávat obyvatelstvo k přesvědčení, že živé zvíře v kombinaci se zvídavým, a hlavně platícím turistou je ta nejlepší kombinace pro všechny. Důkazem, že se to daří je například to, že v Botswaně mají se slony opačný problém než většina ostatních Afrických zemí, tady jsou totiž i místa, kde jsou přemnožení.


Výstava fotografií „Afrika ještě žije“ je mým nepatrným příspěvkem k osvětě o kontinentu, který je posledním místem na zeměkouli s největší koncentrací velkých savců ve volné přírodě. Je to místo, které si zaslouží ochranu, péči a respekt.

Všechny srdečně zvu na svoji dosud největší výstavu fotografií z mé milované Afriky.

Vernisáž je jako koncert, zúročuje všechnu námahu a pachtění, v tomto případě fotografa, který se odhodlal jít s kůží na trh.

Budu moc rád, když mě na té cestě doprovodíte.

AFRIKA ještě žije

výstava bude slavnostně zahájena dne

28. března 2019 v 16 hodin, 

ve Výstavních síních Rabasovy galerie, ul. Vysoká 232, Rakovník.

Výstavu zahájí Jiří Anderle

Výstava potrvá od 28. 3. - 9. 6. 2019 (otevírací doba: út - ne od 10 do 18 hodin)

Rabasova galerie Rakovník